Ако служебният кабинет е искал да разтовари договорените седем  танкера

...
Ако служебният кабинет е искал да разтовари договорените седем  танкера
Коментари Харесай

Александър Николов: Ако не могат да разтоварят седемте танкера, можеха да ги продадат с печалба

Ако служебният кабинет е желал да разтовари контрактуваните седем  танкера с полутечен газ, е можел да го реализира, само че даже да няма слотове, можеше и да генерира облага като ги продаде. Такава позиция изрази пред бТВ някогашният енергиен министър Александър Николов по отношение на решението на държавното управление да откаже шест от седемте танкера.

Той недоумява за какво страната е оставена без обезпеченото количество газ  в месеците с най-голяма консумация. Николов изрази противоречие с изказванията, че в Гърция не е имало свободни
слотове.

„ Да не си разговарял с „ Булгартрансгаз “ и да твърдиш, че няма трасета, това е меко казано необичайно “, уточни ексминистърът.

Той разясни, че „ Булгаргаз “ е стартирал договаряния за 20 танкера  и за дълготрайни доставки, понижени са на 13, а по-късно на 7, откакто са изследвани маршрутите и опциите за разтоварване.  

„ Ако е извършен  разговор с Турция за два слота, за какво е зает единствено един? “ – сподели още Александър Николов.

С офертата, която беше оставена на постоянния кабинет, с контрактувания от Азербайджан газ и с наличните количества от Чирен беше обезпечена над 80 % от общата консумация на газ у нас,  подчерта той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР